torsdag 28. juli 2016

Thank you


Safely returned to Norway, I want to say thank you to our wonderful hosts, Astrid&Scott.

Thank you so much for everything you did to make our stay so perfect. We are so happy for everything you did, and we had such a good time with you!

We borrowed your car, your house, you took us on boat-trip, made us dinner, fixed the Jetski so the children could play with it (which means Haakon, Fredrik and Ole), let us use the kayak. We used the swimmingpool day and night (almost), and Astrid bought more toys for the Langbraatens.

I really appreciate the evenings and the nice dinner we had together. Usually, Scott made us some delicious things from the grill, and Astrid arranged the rest.

Ckicken Kebab from the grill

We had good and interesting discussions, and Haakon easily joined them. That was fun. Fredrik joined too (now and then,)  and sometimes he knew what you were talking about, and not me! (Grown up)

I have known for all my life I think, that Astrid is smart and intelligent, but this time I learned that she also is caring and wise (that is something else than smart) and is a good to give advise. So, thank you, Astrid.

I feel we came like a hurricane into your house and lives, but you treated us so kindly. I think you maybe enjoyed it too, at least I hope so.

Hope to see you soon!





søndag 24. juli 2016

What a day!

Ja, jeg vet jeg har brukt denne overskriften tidligere, men da gjaldt den gutta. Nå gjelder den meg. Jeg har ikke akkurat drømt om å møte Casey Neistat, men jeg har drømt om å møte delfiner. Og i går gjorde jeg det. Jeg ble så perpleks for de var så nærme meg, at jeg måtte bestemme meg for om jeg ville nyte opplevelsen, eller rote med kameraet. Valgte det første, derfor ingen bilder.

Vi var ute med båten til Astrid og Scott og dro rett ut i sjøen, eller hva jeg ska kalle det. Kun 3-4 minutter med båt. Så lå vi der og vaket med alle lekene våre. Det vil si 2 kajakker og 1 Jetski. Scott måtte bytte batteri på Jetskien så dette var faktisk den første gangen den ble tatt i bruk under oppholdet vårt. Skal si det var stor stas. Både Fredrik, Haakon og Ole var jo helt i hundre og jeg vil tro dette står igjen som en topp 3 opplevelse for dem. Etter Casey Neistat selvfølgelig.

Jeg tok en tur med kajakken og padlet i et aldeles nydelig område. Sjekk bare her:



Vi så en rosa, nydelig fugl og det var helt magisk .

Litt senere satt jeg i kajakken og surra litt. Ikke langt fra campen, det vil båten, kanskje 50 meter. Plutselig begynte det å hoppe. Skjønte ikke med en gang hva det var, men en delfinrygg er ikke spesielt vanskelig å kjenner igjen for å si det sånn. Jeg var helt målløs for de var så nærme meg. Selv var jeg jo også veldig nære vannet, i og med at jeg satt i kajakken så et lite øyeblikk følte jeg med "dancing with the stars." Helt amazing! De kommer jo gjerne i flokk, og det var de her også. 5-6 stykker kanskje. Måtte nesten holde pusten jeg assa.

En opplevelse for livet!

Her er noen andre bilder fra "campen:"







lørdag 23. juli 2016

Honeymoon Island State Park

Har dere hørt noe så nydelig? Bare navnet er nydelig og her for noen dager siden, var det akkurat dit vi dro. Det tok vel ca 30 minutter å kjøre. Vi havnet da på en fantastisk strand, den er visst ratet på Trip Advisor som topp topp. Og det var den. En helt nydelig strand rett og slett. Vi var der en ukedag så det var lite folk. Sola steker jo så man må ha muligheten til å sitte i skyggen.

Sjekk bare her:




Som sin liten bonus, tasset det en skilpadde rundt omtrent der vi parkerte bilen. Ække vant til sånn hjemme hos oss.



Det var to flagg på stranden, ett som markerte vind/bølgestyrke og ett som markerte "marine life" (sjølivet). "Bølgeflagget" var gult, altså rolige forhold (virket stemte), og "marine life" flagget var lilla som betydde "dangerous marine life". What the heck does that mean? Dangerous marine life? Snakket vi haier, piraiaer eller hva? Noen av oss ble en smule skeptiske. Astrid menter det kanskje kunne være fare for brennmaneter, noe vi i grunn er kjent med hjemmefra (uten at det henger noe lilla flagg på stranda for det). Anyway, vi tok sjansen og badet. Både Haakon og Fredrik pådro seg et par røde merker, men det var mest fordi de ramlet av surfebrettet. Haakon hadde en teori om å suse langt ut i vannet, hvilket fungerte dårlig. Meget dårlig.

Vi så heldigvis ikke noe til noe "dangerous marine life" og etter noen timer på denne nydelige stranda, så det ut til å begynne å regne - så da surret vi oss hjemover.

På vei hjem, stoppet vi og spiste lunsj på Frenchy´s. Frenchy´s er en restaurantkjede i Clearwater området, og du verden så bra (hvis du ser bort fra brusen). Spiste en aldeles nydelig avokadorett med rå tunfisk oppi. Yummi!

Utenfor Frenchy´s fikk vi familien foreviget i denne grande stolen:


Cobolt

I all verdens land og rike, jeg har glemt å presentere Cobolt - et fast innslag her i hagen til Astrid og Scott.

Let me present: Cobolt

Artig liten skøyer det her. Han kommer hver dag (stort sett) og spankulerer rundt i hagen. Her vil jeg virkelig si ordet "spankulere" komme til sin rett. Han har blitt fast inventar her så Astrid og Scott har døpt ham Cobolt - fordi han har en blå, klar stripe i panna.

For oss blir Cobolt rett og slett litt eksotisk Jeg har ingen peiling på hva denne fuglen heter på norsk - aner ikke hva den heter på engelsk heller for den saks skyld.

Cobolt er sjefen - hvertfall over de andre birdsa som henger rundt her. I all hovedsak vil det si måker, og en og annen stygg kråke. De tør ikke nærme seg Cobolt og hvertfall ikke prøve å ta mat fra ham. Og hvordan fikser Cobolt mat? Jo, det kommer rekandes på ei fjøl vil jeg si. Scott kaster nemlig litt matrester til han nå og da. Da blir det liv i hagen for da kommer de andre dumme fuglene. Men ingen tør som sagt yppe med Cobolt. Cobolt - the boss :)




fredag 22. juli 2016

Boats, boats and boats

Mener å huske at jeg i mitt forrige innlegg, skrev at Astrid og Scott har ananas, lime og sitron i Hagen. Det jeg glemte i farta, er at de også her seilbåt, motorbåt, 3 kajakker og en jetski! De er riktignok ikke i hagen, men ligger pent foran føttene mine "as we speak." Bare se her:



Her er et litt bedre bilde kanskje:


Astrid og Scott har egen dock for seilbåten og motorbåten

Allerede på søndag var vi ute en tur med motorbåten. Da kjørte vi ut til "øya" hvor alle kommer sjøveien og man henger rundt og skravler og drikker et eller annet, og det hele foregår som ofest i vannet. Der er det så varmt at man bare kan henge rundt, på land blir det fort for varmt. For noen hvite kropper fra Norge, ble det en rød og varm dag i solen. Jeg synes det er en opplevelse å få lov til å være med på slike ting som å dra til denne øya. Her er det ikke mange turister for å si det sånn. Kjempeartig, koste meg hele dagen selv om sola tar litt på (les: ble ei lita powernap på go`jenta da vi kom hjem)

Her er vi forresten på vei hjem:



Kan vel ikke bli stort bedre enn dette?

lørdag 16. juli 2016

Dag 5 - going to Tampa

Dag 5 var en reisedag, vi skulle nemlig videre til Astrid i Florida. Vi dro fra La Guardia og det gikk kjempegreit. Rundt 2,5 timer senere var vi på plass i Tampa.

Stor stas å se Astrid igjen! Vi var jo så mye sammen da vi var barn selvom vi bodde på hvert vårt kontinent. Da Astrid var 16 år, hadde hun feiret halvparten av bursdagene sine i Norge, og vi hadde vært hos dem 5 ganger. Og det beste av alt- hun snakker flytende norsk, selv om hun aldri har bodd i Norge. Det synes jeg er ganske imponerende. Hun svitsjet rett over til norsk da vi kom.

Vi visste at Astrid og Scott hadde flyttet siden sist, men vi visste ikke så mye mer enn det. Det viste seg å være et aldeles nydelig sted, rett ved sjøen med egen brygge og greier. Swimmingpool in the garden og biljardbord i stuen. Kan vel ikke bli bedre?

Jo, det kan det. I hagen vokser det ananas, lime, sitron, chili og noe mere greier jeg ikke husker navnet på. Og ikke nok med det, en eksotisk fugl (eksotisk for oss hvertfall) vaker rundt i hagen her hele tiden.







Stor stas dette altså! Og Scott lager sjukt god middag!

New York dag 4 - what a day!

What a day - det er ikke noe mer å si om denne dagen, for noen fikk oppfylt sitt høyeste ønske i New York!

Vi startet dagen på Brooklyn Bridge. Eller det vil si, vi startet vel ikke akkurat der. Vi tok T-banen som vanlig. Haakon har blitt en racer på å finne frem med et kart som er lastet ned på forhånd.

Det var veldig morsomt å gå over Brroklyn Bridge - den er jo så kjent! Også her var det plenty med folk, rene folkevandringen over brua. Det var også veldig varmt, så det var godt å hvile litt i skyggen i en park vi fant på den andre siden av brua (som da blir på Brooklynsiden)











Herfra tok vi en Taxi til Chinatown. Utrolig spennende å se seg rundt der altså! Så kinesisk overalt liksom. Jeg synes dette var kjempegøy! Jeg ramlet innom en liten park og følte et sekund at jeg var i Kina. Kinsere overalt som satt på ulike bord og spilte spill eller kort.





Jeg visste at vi nå befant oss ikke så langt unna kontoret til Caasey Neistat. Jeg følte meg ferdig med dette kontoret for lengst, men det gjorde overhodet ikke Fredrik (og Haakon). Og vips sto vi der igjen da, utenfor kontoret til Casey og glante.

Jeg gikk inn i butikken ved siden av og sjekket ut forholdene for lunsj. Da jeg kom ut igjen, var det noen flere fans som hadde samlet seg. 8-10 stk kanskje, Og vet dere hva? Plutselig sto han der! Selveste Casey Neistat kom gående opp gata! Haakon og Fredrik trodde vel ikke sine egne øyne, men var kjappe nok til å få hver sin selfie. Casey var i grunn tålmodig og lot alle få bilde.




Vi (eller det vil se de) trengte nå litt tid på å summe seg og få sendt Caseyselfien så fort som mulig til venner og kjente. Heldigvis egnet butikken jeg fant kjempebra som lunsjsted. Her kunne man velge mellom mye forskjellig god mat og spise på en mezzanin inne i butikken. Helt perfekt. Gutta trengte fremdeles tid på å skjønne hva som egentlig hadde skjedd, så vi brukte langt tid og koste oss veldig med lunsjen denne dagen.

Mette og lykkelige surret vi videre opp Broadway før vi hoppet på en T-bane og gikk av i nærheten av Madison Square Garden. Det viste seg at Macys lå akkurat der vi gikk av, det var vi ikke klar over, men vi orket faktisk ikke å gå inn. Vi gikk ned til Madison Square Garden. Det var ikke noe spesielt egentlig, men skulle gjerne hatt en konsertopplevelse der.

Etter dette var vi innom postkontoret, hadde lest det var så stort og fint. Vel, jeg ville ikke satt det på topp 10 lista over ting i gjøre i New York for å si det sånn. Så måtte vi innom en "dingsebutikk" (en slags kjempestor Elkjøp), hvor den eneste som faktisk kom ut med noe i shoppingbagen var undertegnede. Riktignok et billig iPhone deksel.

Jeg hadde funnet en morsom meksikansk restaurant på Trid Advisor (Baby Bo´s) så vi dro dit på kvelden. Den var ordentlig festlig, men du verden for et støynivå! Så ble det Taxi hjem og forberedelse til avreise dagen etter.

Restaurant Baby Bo´s


 Fine fotomotiv på vei til restauranten 


 Stemningsbilde fra New York

fredag 15. juli 2016

New York dag 3

Nok en dag spekket med opplevelser!

Vi startet dagen fra Grand Central Station da vi hadde lyst til å se mer av togstasjonen. Vi bodde like ved, så det var en kort tur ned dit.

Frokosten var vel ikke noe høydare, men de serverte den beste kaffen (Cappuchino) jeg har fått så langt. Vi stakk innom Apple butikken der, den lå veldig fint til!

Grand Central Station 

I dag hadde vi avtalt med Ronny og Kasper at vi skulle dra på båttur og se på Frihetsgudinnen. Da vi traff dem, hadde Ronny truffet en "kamerat" med et godt tilbud på båttur. Vi slo til på dette tilbudet, og etterhvert ble vi riktig så godt kjent med vår 53 årige "venn" fra Puerto Rico. Han hadde 9 jenter kunne han fortelle, ga aldri opp å gå en gutt liksom.

Dagen viste seg å bli veldig varm, så de passet bra med en dag på bøljan blå. Vi fikk sett både Brooklyn Bridge, Frihetsgudinnen og Manhatten Skyline. Utrolig flott alt sammen! Det er jo bare så superkjente landemerker at det er noe spesielt å se det live.

 Fotograferer en fotograf


Manhattan Skyline


Damen over alle damer

Etter båtturen så vi litt av Wall Street før vi dro tilbake til Times Square igjen. Ronny og Kasper visste nemlig om en god burgerrestaurant de hadde vært på før. Og du verden så bra det var! 

Også denne kvelden møttes vi til middag, vi endte opp på en enkel italiensk restaurant med helt grei mat.  Planen var å drikke kaffe et annet sted, men det måtte vi bare gi opp. Ingen kaffe å få tak i så sent. Vi surret litt rundt på Rockefeller Center området, før vi tuslet hjem. Vi sa hadet til Ronny og Kasper da de skulle hjem til Norge dagen etter.

New York City dag 2

Dag 2 startet med en mye billigere frokost. Vi fant en fin liten sjappe som hadde mye bra mat.

Vi hadde avtalt å møte Ronny og Kasper for å sykle i Central Park. På sommeravslutningen på skolen fant vi nemlig ut at vi skulle til New York samtidig, så da avtalte vi og treffes.

Som sagt så gjort. Veldig hyggelig å være sammen med dem. Det var også veldig gøy å sykle i Central Park! En opplevelse vil jeg si. Det var bare de største veiene det var lov å sykle på, men til gjengjeld rakk vi gjennom hele parken tror jeg. En veldig fin park og jeg skjønner godt hvis New Yorkerne elsker denne parken.

Hele gjengen etter sykkelturen






Etter sykkelturen dro vi innom Apple butikken på 5th Avenue, en turistattraksjon i seg selv vil jeg påstå, og er vel blant de aller mest kjente Apple butikkene. Ekstremt mye folk, men veldig gøy.

Vi hadde en morsom lunsj (og billig) på en bule kan vi vel kalle det. Eneste ulempen er at sånne steder ikke har wifi, men bortsett fra det var det helt topp. Vi skravla og koste oss.

Om kvelden dro vi til Greenwich Village. Vi gikk fra Union Square, gjennom Washington Park (en veldig folksom og morsom park!) til en italiensk restaurant jeg hadde funnet på Trip Advisor (noe med Lanterne). Vi satt trangt og bråkete, men det var god stemning da!

Etter middagen dro vi tilbake til Times Square for å se hvordan det var der på kvelden. Det var livat! Det var helt sjukt mye folk, jeg har vel ikke sett maken på folkemengder på ett sted! Vi tuslet tilbake til hotellet og hadde hatt en kjempefin dag!



torsdag 14. juli 2016

New York City - dag 1

Etter bare én dag i New York, sitter vi igjen proppfull av inntrykk!

Dagen startet dyrt for å si det sånn. Nærmere en tusenlapp måtte vi ut med for en frokost. I tillegg er det jo tips på rundt 20%, og dette var de veldig nøye med å presisere at de ville ha i cash.

Deretter gikk turen til Rockefeller Center. Vi så litt på "gulldama" før vi suste opp i 74 etasje eller hva det nå var. Fort gikk det hvertfall! Og for en utsikt! Det er vel noe av det sjukeste jeg har sett av utsikter. Det var altså så amazing og awesome på én gang!




Etter dette hadde vi en morsom lunsj på five guys. Five Guys er rett og slett en hamburgersjappe med gode hamburgere, gode fries og mye liv og røre. Vi ble sittende og glane vi altså.

For å få enda litt mer liv og røre, dro vi bort til Times Square - og det fikk vi! (Enda mer liv og røre). Jiiises, så mye blinkende greier og folk og jeg vet ikke hva. Da var det gull å sitte i den røde trappa og fordøye litt inntrykk.

Et av Fredrik største ønsker på hans "what to do in NYC" var kontoret til Casey Neistat. Og hvem er Casey Neistat spør du da. Sjekk fyren på You Tube. 3,5 mill subscribers. deriblant to stk Langbraaten. Kontoret hans ligger langt sør på Manhatten så vi tok T-banen. Fredrik synes det var stas bare å være i området (Casey har filmet mye herfra), og det å se ham live, er vel litt uoppnåelig.

Vi trasket opp Broadway til vi kom til Ground Zero i 9/11 minnesmerke. Et stort og flott minnesmerke (eller to er vel riktigere å si) som gjorde inntrykk.

Kveldens middag ble inntatt på Vezzo, en veldig hyggelig italiensk restaurant ikke så langt fra der vi bodde. Vi tok Uber hjem. Et definitivt høydepunkt for Fredrik. Han fikk sitte i forsetet og koste seg big time. En fornøyelse bare å se på han.