fredag 25. mai 2012

Godt og varmt

I går gjorde jeg noe ordentlig dumt. I og med at jeg hadde litt ekstra tid etter jobb (dvs begge barna var borte), bestemte jeg meg for å sykle en ekstra runde hjem fra jobb. En runde rundt Nøklevann tenkte jeg var passende. I og for seg en god idé, men det er ikke akkurat noe man akkurat trenger å prioritere når det er årets varmeste dag og gradestokken bikka 25 grader. Jeg hadde ikke med meg vannflaske, men tenkte det ikke gjorde så mye. Går jo greit å sykle en times tid uten vann. Går det an å resonnere seg fremt til noe så pillefjernt? Det er jo rett og slett idiotisk!

Dura fra jobben ved godt mot, men det tok vel ikke så veldig lang tid før jeg var usannsynlig tørst. Merket ganske fort at varmen tok på og at det var lite trøkk i beina i bakkene. Bestemte meg for en ganske lur ting da og det var at jeg skulle stoppe å ta en del bider.

Ved Østensjovannet

Dette var det første bildet jeg tok, her hadde jeg bare syklet i 15 min og var ved godt mot. Ulempen med å stoppe og slik, er at man miste flyten over syklingen. I den grad jeg har noe flyt over syklingen min da.

Det var ikke så lenge etter dette at jeg begynte å bli seriøst tørst. Uansett hvilken vei du tar inn i marka er den full av bakker, de fleste oppover. Jeg skal ikke utbrodere mitt forhold til oppoverbakker, men jeg jobber med saken for å si det sånn. Men tørst av det, det kan vi være enige om.

Rett etter Rustadsaga på vei mot Kattisa

Etter dette ble det meste tungt. Samtidig leste jeg av en SMS fra en venninne som lurte på om vi skulle ta en tur til byen den kvelden. Hva i all verden gjorde jeg i skogen da? Som dere skjønner, topp motivert syklist på tur.

Jeg hadde i bruk to app´er denne dagen. Runkeeper har jeg jo alltid på. Nå har jeg lært av en på jobben (også kalt Yatsy Laila) at den kan settes på autopause. Det vil si at Runkeeper stopper å ta tiden når jeg stopper, så den regner kun tiden du aktivt sykler. "Dama" sier i fra hver gang du stopper og starter ("activity paused" og "activity resumed "- veldig greit om du skulle være i tvil liksom) Med alle de stoppene jeg hadde (for å ta bilder, nå hadde jeg hvertfall påskudd for å stopp) var jo dette veldig smart.

I tillegg hadde jeg på en ny app som heter Strava (ny for meg). Det som er litt morsomt med den er at den har lagt inn en del distanser rundt omkring i Oslo som gjør at du blir sammenlignet med andre syklister ved å sykle opp en bestemt bakke. På min runde var det to slike bakkemålinger. I den første bakken kom jeg på en finfin 48 plass (av 61). Her holdt jeg på å krepere. Rett etter denne bakken kjørte jeg forbi en bekk så her ble det stopp hvor jeg fikk i meg bittelittt vann.

 
Bekken i nordenden av Nøklevann


Neste målebakke er Korketrekkerbakken. Jeg vet at det ikke går fort her, jeg velger nemlig å gå av i det bratteste henget (ja, ja kanskje ikke heng akkurat, men jeg velger å kalle det det for det høres mye tøffere ut - sannheten er at jeg ikke vet om jeg klare å sykle den opp så da lar jeg vær. Spesielt når skoene sitter fast i pedalene). Anyway, midt i denne bakken hører jeg Runkeeper dama si: "activity paused." DA GÅR DET IKKE FORT VETTU. Runkeeper registrerte ikke at det gikk fremover liksom. Strålende. Da har man vel nådd et absolutt bunnpunkt på turen. Og drittørst. I denne bakken kom jeg på 114 av 132. Ha ha.

Herfra var hvertfall ikke turen så veldig lang hjem. (20 minutter kanskje) Totalt syklet jeg ca 2 mil på 1,30 time. Ikke mye å skrive hjem. Men det viktigste var å være hjemme. Jeg var så lykkelig, hev innpå 2 liter vann (sånn omtrent hvertfall).

Dette er ruten for spesielt interesserte:
http://runkeeper.com/user/karilangbraaten/activity/90397933?&mobile=false

Det som er trøsten etter en slik dag, er at det bare kan gå én vei. Jeg skal forbedre min ranking i disse to bakkene. Og det i morgen den dag.